İş Görüşmesi Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

 İş Görüşmesi Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

İş görüşmesinde dikkat edilmesi gerekenler size mülakat sırasında nasıl davranmanız gerektiği konusunda ışık tutacaktır. İş görüşmesi stresli, endişe verici, heyecanlı ve zor olabilir. Pek çok insan mülakat sırasında ne söyleyeceğini, ne yapacağını bilemez. Kendinizi mülakattan önce hazırlamanız, olası durumlara karşı provalar yapmanız önemlidir. Bu sayede kendinizi hazır hissettiğiniz ve kontrolün tamamen sizde olduğu harika bir mülakat geçirebilirsiniz.

İş Görüşmesinde Konuşma Tarzı

Mülakatta konuşma tarzı dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında gelir. Adayın konuşma tarzı ile beraber ses tonuna da çok dikkat etmesi gerekir. Konuşurken kesinlikle argo kelimeler kullanılmamalıdır. Seçilen kelimelerin anlaşılır olmasına özen gösterilmelidir. Konuşurken ne çok hızlı ne de çok yavaş olunmalıdır. Teknik jargonlardan uzak durmak gerekir. Konuşma sırasında fazla kullanılan mmm, eee, hmm gibi kelimeleri kullanmaktan kaçınılmalıdır.

Vücut Dilinizin Verdiği Mesaja Dikkat Edin

Vücut dili iş görüşmesinde dikkat edilmesi gereken önemli noktalar arasında yer alır. Görüşme sırasında dik şekilde oturduğunuzdan emin olun. Karşı taraf ile göz teması kurun. Ancak bu göz temasının dik dik bakma şeklinde olmadığından emin olun. İş görüşmesi sırasında bacak bacak üzerine atmak, kolları birleştirmek karşı tarafta olumsuz izlenime neden olabilir. Bu nedenle bu davranışlardan kaçınılmalıdır.

Ayrıca çiftçiye destek kredisi veren bankalar yazımızı inceleyebilirsiniz.

İş Görüşmesinde İkram Edilen İkramlar

İkramlar size görüşme sırasında ikram edilebilir. Adaya çay, su, meşrubat gibi içecekleri içmek isteyip istemeyeceği söylenebilir. Mümkün olduğu ölçüde kabul edilmemesinde fayda vardır. Eğer bir şey içmek isterseniz bunun kolay hazırlanacak bir içecek olamsına özen gösterin. İçecek istemek, dikkat dağıtıcı olabilir. İçecek üzerinize görüşme esnasında dökülebilir vb. Bu nedenle bu durumdan kaçınmakta fayda vardır.

Görüşmede İlk Tanışma

Tanışma faslı en önemli kısımdır. Çünkü ilk izlenimi tanışma sırasında bırakacaksınız. İş görüşmesi sırasında mülakata girecek olan adayın, mülakatı yapacak olan kişinin gözlerine bakarak ve hafif tebessüm ederek ellerini hafifçe sıkması ve ismini söylemesi yeterli olur. Bunu yapmak karşı tarafa ne kadar öz güvenli olunduğunun izlenimi verir. Eller fazla sıkılmamalı, bakışlar dik dik olmamalıdır. İsimler söylendikten sonra aday memnun olduğunu belirtebilir. Tanışma faslından sonra masaya oturulduğunda aday masanın üzerine cep telefonu, araba anahtarı vb. koymamalıdır. Bu kurumsal kimliğe zarar verecektir.


Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın